Home / Press Release / Çayyolu Bateri Kursu

Çayyolu Bateri Kursu

Bateri kursu ilk etapta uygulamaya ağırlık verilerek öğrencinin kısa sürede icracı seviyesine ulaşabildiği bir eğitim modeliyle sağlanabilir. Bu stilde eğitimi verilmesi en kolay olan enstrüman bateridir diğer bir deyişle davuldur. Modernize Metotlar eğitimde bu yöntemi tanımlayan eğitim yöntemidir. Bu metotlar için Ankara’da Ramel bünyesinde Çankaya ve Çayyolu bateri kursu sağlanan yerler. Bu yöntemle öğrencinin gerçek anlamda bateri ile iletişime geçerek motivasyonun sürekli olarak üst düzeyde tutulması sağlanmaktadır. İlk etapta pratik ağırlıklı olarak izlenen bateri dersi sayesinde, öğrenci en kısa sürede sevdikleri parçalara eşlik eder noktaya getirilmektedir.

Modernize Metotlar kapsamındaki bateri kursları ile baterinin doğasının birbirlerine uyumu sayesinde beklenenden çok daha kısa sürede belli bir düzeyde bateri çalmaya başlanabilmektedir. Bateri icracısı olarak uzmanlaşmak tabii olarak kısa süreçlerde mümkün değildir ancak uygulanan öğretim sistemi ile alışıla gelmiş süreçler ciddi oranlarda kısalmakta ve birkaç ay gibi kısa bir süre bateri dersi alan katılımcılar kayda değer bateri icracıları haline gelmektedir.

 

Modernize Metotlar kapsamında piyano ile müzik kurslarına başlaması erken olarak değerlendirilmiş öğrencilere Carl Orff Yöntemi sentezli bateri/perküsyon programlarına yönlendiriliyor. Bu program, dönemsel olarak renklerin öğretme teknikleri içerisinde kullanıldığı piyano eğitimlerini de bünyesinde barındırıyor. Carl Orff Yöntemi’nin içeresinde ağırlıklı haliyle perküsyon öğeleri bulunmakta. Bu nedenle Orff Yöntemi ile eş zamanlı olarak sürdürülen perküsyon ve bateri dersi öğrenciye büyük fayda sağlıyor. Boyutları küçültülerek ölçeklendirilmiş akustik baterilerle ve dijital baterilerle sağlıklı bir erken müzik eğitimi dönemi sağlanabiliyor. Pedagojik yönden değerlendirildiğinde, bu enstrümanın seçilmesiyle, çabuk sonuç veren bir enstrüman olması sayesinde, bateri kursu alan küçük yaş grubu öğrencilerinin müzik eğitiminin sürekliliği sağlanıyor. Müziğe eğitimine başlamak için yaşının küçük oluğu düşünülen öğrenciler için bu eğitimler eşsiz birer fırsat. Ayrıca bateri eğitiminin ilk safhalarında dijital bateri (davul) kullanılması bu yaş grubu öğrencileri üzerinde dijital baterinin çeşitli ekstra özellikleri sayesinde pozitif sonuçlara büyük katkı sağlıyor. Bateri dersi içerisinde küçük yaş gruplarına verilen eğitimlerde karşılaşılan genel problemlere pratik çözümler oluşturan dijital davullar ile öğrencinin dikkatinin enstrümana yoğunlaştırması kolaylıkla sağlanıyor. Zaman zaman oluşabilecek konsantrasyon eksikliklerinde, bateri eğitimcisi, yine dijital bateri üzerindeki eğlenceli ekstra fonksiyonlarla öğrencinin dikkatini toplamasını sağlayabiliyor. Erken müzik eğitimi kapsamındaki Carl Orff Yöntemi sentezli bateri/perküsyon programları, piyano eğitimine başlamadan önceki hazır bulunuşluk evresi olarak tanımlanıyor. Uygulanan yetenek analizleri sayesinde bu evreye ihtiyacın söz konusu olup olmadığı belirlenebiliyor.

About Stephen Vicino

Stephen Vicino is the founder of MusicExistence.com. He created this site to give talented musicians a voice and a way to be discovered.

Check Also

Inside Look: Ryan Cruise Presents ‘Diary of a Recluse’ Vlog Series Scored with Latest Track ‘2 Seater’ – Must See!

instagram.com/ryancruisexhttps://www.youtube.com/channel/UCZUUsuUwKVk7IF9ep47ahiAhttps://music.apple.com/us/artist/ryan-cruise/1325700567https://open.spotify.com/artist/2O7RBZ6QvFXK18jXP0OGtnListen here // FOR IMMEDIATE RELEASE 15 APRIL 2024 (MELBOURNE, AUSTRALIA) – Ryan Cruise’s ‘Diary of a …